Krevetikarri
http://davahtaresidence.blogspot.com/2015/01/krevetikarri.html
kui mitu korda ma olen mõelnud, et võtan oma karride raamatu, ja teen otsast lõpuni läbi. tühjagi. lõpuks teen ikka peast…
pool kilo (hiid)krevette (mina tavaliselt eemaldan pead, et nad kiirel kuumutamisel paremini maitsestuks)
3 suuremat sibulat, viilutatuna
pool tl jahvatet koriandrit
pool tl jahvatet ingverit
2 tl punase karri pastat
u 2 tl suhkrut
pisut soola
1 dl kookoskoort ja 1 dl vett VÕI 2 dl kookospiima
riisi võib tegelikult kõigepealt keema panna, siis on pärast hea võtta;)
aja pann kuumaks, viiluta sibul, lisa koriander ja ingver, prae läbi. se lõhn on ikka nii hea. Kui sibulad küpsed, lisa karripasta ja kookoskoor (piim), vajadusel pane juurde vett, sega läbi. Timmi maitse soola ja suhkruga parajaks. Lase korraks keema, pane sisse krevetid, kuumuta u 5 minutit, kuniks krevetid kenasti roosad, ära üle keeda, lähevad kummiseks (kummjaks?).
Serveeri kohe, selle pärast on hea, kui näiteks riis vahepeal pehmeks keenud on.