Krõbe suistukana pirukas
Jätkan ikka suvise lihtsa elu lainel, sest siin Lõuna-Eesti kuplite vahel palava päikese käes ei ole üldse tunnet, et millegi keerulisega viitsiks pead vaevata … :D Pärmi-lehttainast küpsetised on kiired ja lihtsad valmistada ning ahjusoojana täiesti vastupandamatud! Samas olen tähele pannud, et ka jahtununa kaovad need pirukad laualt üsna ruttu, kuigi põhi pole siis enam nii mõnusalt krõbe kui soojana.
Pildil olev pirukas sai küpsetatud juba mai alguses ja võtsin selle kaasa ühe sõbranna sünnipäevale. Kuigi tavaliselt lisan taolistesse suistukanapirukatesse võis praetud porru, siis seekord mul seda kodus polnud ja ei viitsinud ekstra poodi minna, niiet kasutasin hoopis ära külmkapis olnud pooliku purgi sama Santa Maria jalapeno pipart, mida selles salatiski.
Peab mainima, et enamike laste jaoks on jalapeno ikkagi liiga terav ja nemad eelistavad pigem sellist tükki, kus seda pole või siis nokivad “paha asja” enamasti lihtsalt välja. Samas aga ei takista terav pipar ühtegi mudilast kahte-kolme tükki pirukat söömast;-) Pole vist vaja mainida, et jalapenost vürtsika lisanüansi saanud suitsukanapirukas on samas eriti mõnus kevad- või suveõhtu õlle või valge veini kõrvane snäkk, niiet isegi kui lapsed oma näpud sellest eemale hoiaks, siis pole karta, et midagi järgi jääks … :)
400 g (1 pakk) pärmi-lehttainast
300 g (1 pakk) suitsukanakuubikuid
u 50 g jalapeno viile või üks keskmine porru
2 suurt muna
200 g toasooja sulatatud juustu või meelepärast toorjuustu
1 dl (vahu)koort või vähemalt 3,5 %ilist piima