Kuivatatud jõhvikatega toorjuustukook
Tahtsin teha hoopis jõhvikate v pohladega kooki, kuna aga sügavkülmas mul neid kumbagi sellel aastal ei ole ja kellaaeg oli poodiminekuks hiline, siis tuli kuivatatud jõhvikad appi võtta. Need võid ka niisama koogi sisse panna, aga minu arvates on kuivatatud jõhvikad oluliselt maitsvamad, kui neid enne kas alkoholis leotada v siis koos kangema kraamiga keema panna ;-) Põhjaks on ise tehtud piparkoogitaigen, mille võib asendada nt purustatud ja võiga segatud piparkookide v muude küpsistega.
Põhjaks 250-300 g piparkoogitaigent
1 kuhjaga spl maisitärklist
Peale sobis ideaalselt pistaatsia-martsipanist kate (martsipani kulus 200 g), aga kuna kattega koogist pilti ei saanud, siis seekord riivisin natukene ülejäänud pistaatsimartsipani niisama koogi peale. Samuti võid hakkida koogile kuivatatud jõhvikaid.