Kukeseene-artišokipirukas

Vaja läheb:

Tainas:

  • 150 g võid
  • 50 g parmesani juustu
  • 150 g jahu
  • 0,5 dl vett

Täidis:

  • 300 g kukeseeni
  • 1 sibul
  • 200 g sulatatud juustu
  • 150 g konserveeritud artišokke
  • 1 pakk Valio kolme juustu toidukoor
  • 1 muna
  • soola
  • pipart

Riivi juust peene riiviga. Sega toasoe või jahu ja juustuga. Lisa vesi ja töötle tainas ühtlaseks. Suru tainas 28 cm võitatud küpsetusvormi ja tõsta külmikusse.
Puhasta seened kuivalt. Haki sibul. Prae seened sibulaga, maitsesta.  Prae kuni enamus vedelikku on ära auranud. Sega kausis kokku muna, toidukoor ja sulatatud juust.

Küpseta pirukapõhja 200 kraadi juures 10 minutit. Pane põhjale seenesegu, artišokid ja kõige peale vala muna-kooresegu. Küpseta 175 kraadises ahjus 40 minutit.

 

Allikas: pirukapõhi http://thredahlia.blogspot.com

Filed under: Soolased küpsetised