Kukeseene-juustu pirukas

ei ole ses pirukas midagi erilist, aga ükskord, kui oli tarvis teha seda, siis polnud poeslehttainast, ja ise ei viitsinud mällida, aga küll olid olemas kodus tortillad. ja siis ma panin pirukapõhjaks ühe tortilla. mul üks sõbranna nii kenasti kunagi ütles, et tema ellu tuli koos mehega või, minu ellu tulid koos minu mehega õhukesed pitsa- jms pirukate põhjad (mitte et ma neid enne vihanud oleks, aga nüüd tõesti leiab eriti harva seda nö “pärmitaigna-põhjalist” pirukat meie laualt). ühesõnaga. südames näris küll kahtlus, et miks siis teised enne mind seda teind pole, vast on miskit valesti selle nõksuga, aga ei. tegin kohe teinekordki veel. 

  • nii palju kukeseeni kui metsast saadi, kui saadi palju, siis umbes üks pannitäis (muud seened ajavad ka asja ära)
  • 1 pakk (200 grammi) toorjuustu, kas maitsestamata või ürdimaitselist
  • 200 gr riivitud mozzarellat (kõlbab ka riivitud parmesanilaadne toode)
  • 2 muna
  • 2 dl rõõska koort (protsent pole oluline)
  • oliivõli praadimiseks
  • 1 keskmine sibul
  • soola-pipart
  • meelepäraseid ürte
  • soovi korral sinki

puhasta seened, haki sibul. soovi korral võib selle etapis lisada ka singitükke. aja pann kuumaks ja prae seened läbi, pane kõrvale ja lase natuke jahtuda. vooderda 20 cm läbimõõduga lahtikäiv vormi küpsetuspaberiga ja pane selle põhja üks tortilla. klopi munad soola-pipraga lahti, lisa toorjuust ja riivitud juust ning koor, ja sega läbi. maitsesta. vala praetud seened tortillale ja sinna otsa muna-koore-juustu segu. küpseta u 180 kraadil u 20-25 minutit kuniks piruk pealt kuldpruun. lase natuke jahtuda. naudi.

pilti tegi Pille