Küpsetatud valgehallitusjuust karamelliseeritud pirni ja pähklitega

Üldiselt meeldib mulle valgehallitusjuust lihtsalt lahtilõigatuna veini kõrvale, kuid aegajalt on hea proovida ka midagi teistsugust proovida ning ahjus küpsetatud või grillitud valgehallitusjuust on ideaalne viis. Seda sooja eelrooga, kuigi magususastme poolest võiks see edukalt esindada ka magusrooga on väga lihtne valmistada ning näeb välja ning maitseb kui ehtne gurmeeroog.

Vaja läheb 2-le:

  • 170 g Camembert valgehallitusjuustu (sobib ka Brie)
  • 1-2 keskmiselt küpset pirni
  • 1 sl suhkrut
  • 1 sl võid
  • 1 sl mett
  • metspähkleid
  • münti
  • oliivõli
  • värskelt pressitud sidrunimahla

Kuumuta ahi 200 c-ni.  Mässi juust kortsutatud küpsetuspaberisse nii et pealispind jääb atavist, nirista peale oliivõli ning küpseta 15-20 minutit.
Samal ajal kui juust küpseb, koori pirnid, eemalda südamik ning lõika kuubikuteks. Kuumuta pannil või, lisa suhkur ning mõne hetke pärast pirnid ning mesi.  Kuumuta kuni pirnid on pehmed. Tõsta juust ahjust välja. Tee juustu pinnale lõiked ning tõsta peale karamelliseeritud pirnid, puista peale hakitud metspähklid ning pisut münti. Nirista üle värskelt pressitud sidrunimahlaga.