Küpsisetükkidega rabarberi-juustukook
3 sl + ca 5 sl heledat Muscovado suhkrut (Dansukker)
2 sl Dansukkeri kaneelisuhkrut
Põhi:
150 g kaeraküpsiseid
50 g võid, sulatatuna
Täidis:
100 g valget šokolaadi
550 g toasooja toorjuustu
125 g maitsestamata kohupiimapastat
150 g kaeraküpsiseid
Koori ja tükelda rabarberid (noori varsi pole vaja koorida) ning pane need koos 3 sl Muscovado suhkru ja kaneelisuhkruga potti seisma seniks, kuni rabarberitest mahl välja tuleb. Seejärel keeda rabarberid madalal kuumusel moosiks. Keetmise lõpu poole lisa segades juurde ca 5 sl Mucovado suhkrut. Seejärel püreesta kogu mass ühtlaseks massiks, vajadusel lisa suhkrut, kui püree hapu tundub. Lase segul jahtuda.
Põhja valmistamiseks purusta küpsised peeneks puruks, lisa sulatatud või ning sega ühtlaseks massiks. Suru küpsisesegu küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi (Ø20cm).
Sulata šokolaad vesivannil ning sega see kokku toorjuustuga. Seejärel lisa segades juurde kohupiim ja käte vahel peenemaks tükkideks murendatud küpsised. Kõige viimasena sega täidisesse pool rabarberipüreest. Vala täidis koogivormi ning lase üleöö jahedas koogil taheneda. Vahetult enne serveerimist kata kook ülejäänud rabarberipüreega ning kaunista küpsisepuruga.
Retsept valmis koostöös Dansukkeriga.