Kuskussi salat grillitud juustu ja juurviljadega

  • 250 g kuskussi
  • 500-700 ml juurviljapuljongit
  • 400 g konserveeritud kikerherneid
  • 250 g suvikõrvitsat
  • võid
  • 250 g punast paprikat
  • 2 avokaadot
  • 1 mango
  • 250 g haloumnijuustu
  • praadimiseks oliivõli

Kaste:

  • 125 ml oliivõli
  • 3 sl sidrunimahla
  • 2 peeneks hakitud küüslauguküünt
  • 2 sl hakitud piparmündilehti
  • 1 tl mett

Valmistamine:
Vala kuskusskile keev puljong ja lase kaane all 4 minutit seista. Vaata pakendilt, kui palju puljongit on soovitatud lisada, sest erinevatel tootjatel on valmistusviis pisut erinev.
Sega kokku kastme ained, vala pool kastmest kuskussile, lisa ka kikerherned ja sega läbi. Vala segu laiale serveerimisalusele.
Prae suvikõrvitsaviilud võis. Grilli paprika kas ahjus või grillil, lase jahtuda ja eemalda nahk. Tükelda parajaks suuruseks ja lisa kuskusile. Lõika ka avokaado ja mango õhukesteks viiludeks ja äärista taldrik nendega. Viimasena grilli või küpseta kuumal õlisel pannil juustuviilusid 2-3 minutit poole peal poolt keerates kuni juust saab ilusa kuldse jume. Aseta juustuviilud salatikuhjale, nirista peale ülejäänud kaste ja serveeri kohe.