Kuskussisalat rohkete ürtidega

Nüüd, kui roheline vohab põlvekõrguselt, on seda hea oma aiast krabada ja kaussi söögiks visata. Saab ka turul käimisega hakkama, ma loodan, kui oma aeda käepärast pole.
See lihtne salat on kõigile, kellele maitseb koriander ja petersell sest seda on siin uhkelt. Eriliselt hea maitsenüansi annavad siin röstitud sarapuupähklid ja piparmünt.
Retsept GoodFoodist.

  • 2 dl kuskussi
  • 3 dl puljongit
  • 50 gr röstitud ja kooritud sarapuupähkleid
  • 50 gr röstitud päevalilleseemneid
  • 2 keskmist porgandit
  • suur peotäis värsket piparmünti
  • suur peotäis värsket peterselli
  • suur peotäis värsket koriandrit
  • poole sidruni mahl ja koor
  • 2 spl extra-virgin oliiviõli
  • soola

Vala kuskuss madalasse vormi, nt. lasanjevormi, nii, et põhi oleks ühtlaselt kaetud. Vala peale kuum puljong ja jäta umbes kümneks minutiks tõmbama. Vahepeal koori ja riivi porgandid, haki ürdid ja sarapuupähklid. Kui kuskuss on valmis, sega see kahvliga läbi, et see muutuks õhuliseks. Lisa kuskuss ürdisegule koos sidrunimahla ja õliga, lisa veel kõrvitsaseemned ja sega läbi. Lisa maitse järgi soola ja naudi!