Küülik kookoskastmes

1 küülik
1 suur sibul
2 küünt küüslauku
1 roheline paprika
1 punane paprika
1 väiksem punane tšillipipar
1 suur tomat
4 dl kanapuljongit
1 tl soola
1 tl jahvatatud musta pipart
2-2,5 dl kookoskreemi (kreemjat kookospiima)
Tükelda küülik umbes 8 tükiks ja pruunista õlis. Tõsta lihatükid haudepotti. Hauta samal pannil tükeldatud sibul, küüslauk, poolitatud ja seemned eemaldatud ning seejärel ribadeks lõigatud paprikad ja tšilli. Hauta seni, kuni sibul on muutunud klaasjaks. Lisa haudepotti.
Koori tomatid. Seda on lihtsam teha, kui teed tomatile ristikujulise sisselõike ja kastad tomati mõneks sekundiks keeva vette. Eemalda kooritud tomatitelt seemned ja lõika väikesteks kuubikuteks. Lisa haudepotti koos kanapuljongiga. Maitsesta soola-pipraga.
Lase keema tõusta, alanda kuumust ja hauta tasasel tulel 1-1,5 tundi.
Kui liha on pehme, tõsta see potist välja ja hoia soojas. Redutseeri kastet. Lisa kookoskreem ja küülikutükid ning kuumuta läbi. Vajadusel maitsesta.
Allikas: Allrecipesveidi mugandatud