Küüslaugukartulid punaste ubadega

Mul oli külmikus potitäis värskest kartulist valmistatud keedukartuleid ning kuna kõht oli peale mitmetunnist koristamist äkki kohutavalt tühjaks läinud, lõin aga panni tulele ning valmis selline mõnus ja küüslaugune roog. Siia sobib lisada veel näiteks seeni ja erinevaid köögivilju (suvikõrvits!). Valmib ülikiiresti ja maitseb imehästi:)

  • 2-3 spl õli
  • keedukartuleid (minul oli umbes 8 keskmist)
  • purustatud musta pipart
  • natuke soola
  • purk punaseid ube (400 g)
  • 3 küüslauguküünt
  • kimbuke värsket tilli
  • 3 spl taimset koort (mina kasutasin kaerakoort)
  • vastavalt maitsele sojakastet

Pane suurem pann tulele ning vala kuumale pannile õli. Lisa viilutatud kartulid ning prae kuldpruuniks. Praadimise ajal lisa ka natuke soola ja pipart. Seejärel lisa kurnatud ja loputatud punased oad, hakitud küüslauguküüned ja värske till ning taimne koor. Sega kõik korralikult läbi. Lõpus viimistle maitset veel natukese sojakastmega. Serveeri kohe.

Filed under: Kartul, Oad, Soodne