Läätse Bolognese musta oa spagettidega

Tõsta oma käsi, kui sulle maitsevad läätsed! Tegelikult soovitan isegi kaks kätt tõsta, sest see pidi väga hea olema sinu vereringele, eriti kui praegu arvuti taga istud. Aitäh nipi eest, Anna!

Ma arvan, et läätsesuppe oled sa juba niikuinii omajagu söönud. Minagi keetsin alles nädalavahetusel seda suurepärast peedi-läätsesuppi. Kuidagi on juba nii kujunenud, et kui peedisuppi keedan, siis rändavad sinna sisse ka läätsed. Ja kui tahta midagi väga erilist, siis läätse-kaalikasupp sidruniga on alati kindlapeale minek. Minu lemmikud on ka need mahlased läätsepallid ja lihtne läätse ja sibula leivakate, mis sobib kõige juurde.
Valmistamisaeg: 10 minutit aktiivset, 30 minutit passiivset. Kokku: 40 minutit.

Kogus: 4 – 5 inimesele

Koostis:

200 g kuivatatud pruune või rohelisi läätsi
2 sl õli
2 suurt küüslauguküünt
1 kuhjaga tl kuivatatud tüümiani
1 kuhjaga tl kuivatatud basiilikut
1 ¾ tl pruuni suhkrut
1 tl soola
415 ml tomatipastat
200 g musta oa spagette või muud meelepärast pastat

Valmistamine:

Keeda läätsed pehmeks. Selles kulub umbes 30 minutit. Kurna läätsed ja jäta praegu kõrvale. Pane musta oa pasta keema. Samal ajal saad Bolognese valmistada. Aja pann kuumaks ja vala sinna õli. Lisa peeneks hakitud küüslauk. Prae umbes 30 sekundit. Lisa kuivatatud tüümian ja basiilik. Prae veel 30 sekundit. Nüüd lisa keedetud läätsed, pruun suhkur, sool ja tomatipasta. Sega ning lase mõned minutid podiseda. Kurna musta oa pasta ja serveeri läätse Bolognesega.