Läätse strooganov

Mul on peaaegu alati kodus pakk läätsi, enamasti rohelisi. Nendest saab lihtsalt imelisi toite valmistada: hautisi, kastmeid, läätsepalle, läätse pikkpoissi, läätsepasteeti, läätsepihve, läätsesuppi jne. Alati peale valgurikka toidu söömist on mul tuju hea ja kõht saab ka väga kiirelt täis. See tummine kaste sobib imehästi näiteks tatrapudru, kartulipudru, keedukartulite või pastaga. Koguseliselt tuleb seda paras ports, jätkub vähemalt 4-6le inimesele. Kokkamiseks kulub umbes 30-40 minutit.

  • 250g läätsi
  • 1 sibul
  • 2 hapu- või marineeritud kurki
  • paar spl kvaliteetset ketšupit või tomatipastat
  • 1spl hakklihamaitseainet (taas Maxima oma, rohekas pakendis, ilma ohtlike lisaaineteta)
  • 1-2spl Vegeta Natur puljongipulbrit
  • näpuotsaga jahvatatud musta pipart
  • 1tl majoraani
  • 2-3spl täisterajahu segatuna 150ml külma veega
  • (paar spl kaerakoort)
  • 1,5l vett

Vala 1,5l keevasse vette läätsed ja tükeldatud sibul. Keeda läätsi, kuni need on pehmed. Lisa tükeldatud hapu- või marineeritud kurk, ketšup või tomatipasta, puljongipulber, pipar ja majoraan. Keeda paar minutit. Lisa kiirelt segades täisterajahu-vee segu ning soovi korral kaerakoor. Lase veel minut podiseda ning valmis ta ongi.

Filed under: Kastmed, Läätsed