Läätsesalat sinihallitusjuustuga

Rohelistest läätsedest valmistatud itaaliapärane salat on hea toekas suutäis nii iseseisva toiduna või siis tugevama kõhutäie soovijatele sobib sinna juurde sobitada ka meelepärane lihatükk. Maitsev on läätsede, ahjuküpse tomati, sinihallitusjuustu ja sibula kooslus kindla peale

 

  • 1 punane sibul õhukesteks poolringideks lõigatuna
  • 200 g rohelisi läätsi
  • 1-2 küüslauguküünt
  • 70 g mahedama maitsega sinihallitusjuustu
  • hakitud peterselli, murulauku ja tilli
  • oliiviõli
  • soolahelbeid ja värskelt jahvatatud pipart maitse järg
  • punase veini äädikat
  • ahjutomatid*
  • 400 g ploom- või kirsstomateid
  • tüümiani
  • oliiviõli
  • palsamiveiniäädikat

* Ahjutomatite asemel võid kasutada ka päikesekuivatatud tomateid õlis
Esmalt valmista ette ahjutomatid. Eelsoojenda ahi 130 kraadini ning lõiks tomatid pooleks (suuremad ploomtomatid võib ka sektoriteks lõigata). Aseta tomatid küpsetuspaberiga kaetud plaadile koor allapoole. Puista peale tüümiani ning piserda oliiviõli, äädika ning soolahelvestega. Rösti tomateid umbes 1,5 tundi.
Aseta sibul kaussi, piserda peale äädikat ning soolahelbeid. Sega ja lase mõned minutid seista, et sibula maitse muutuks mahedamaks. Aseta läätsed keeva vette (vett peaks olema umbes 3 cm üle läätsede) ning keeda neid 20-30 minutit vastavalt pakendi instruktsioonile ning sellele, kas soovid päris pehmet või al dente lõpptulemust. Kurna ning sega veel soojadele läätsedele lisaks sibul, oliiviõli, hakitud küüslauk ning jahvata peale veidi musta pipart. Lase veidi jahtuda, lisa ürdid ning maitsesta. Serveerimisel tõsta taldrikule läätsesalat, lisa tükkideks murendatud sinihallitusjuust ning ahjutomatid. Peale võid piserdada ahjutomatite küpsemismahla.

Kohtumiseni siis ka Mari lehekülgedel!