Läätsesalatiga uuel aastal rikkaks

Itaallased arvavad, et vahetult peale uue aasta saabumist tuleb ilmtingimata läätsesid süüa, sest niimoodi on garanteeritud, et alanud aastal on kõvasti raha tulemas! Kõvasti raha on alati tore asi, ma mõtlen. Nii et homme öösel kõik läätsesid sööma! Kasulikud on nad veel pealekauba. Kuna ma usun, et mitte keegi meist ei viitsi otse peale aastavahetuse šampuseklaaside kokkulöömist pottide ja pannidega möllama hakata, siis tuli välja mõelda üks maitsev salat. Ja siit see tulebki – ära proovitud ja heaks kiidetud nii meeste kui naiste, suurte kui väikeste poolt.

Ühtlasi soovin teile kõigile ilusat aastavahetust ja parimat peatselt algavat aastat!

DSC_0080

Ühe mehise portsu jaoks (et kõigile pidulistele ikka seda rahaõnne jätkuks)läheb vaja:
500 g läätsesid (nt puy, beluga või rohelisi)
3 eri värvi paprikat
½ väiksest suvikõrvitsat
3 väikest punast sibulat
50 ml extra virgin oliiviõli
peotäis värsket lehtpeterselli
100 g päiksekuivatatud tomateid
200 g prosciutto sinki
100 g rukolasalatit
2 sidrunist pigistatud mahl
6 küüslaugu küünt
Sool/pipar

Keeda läätsed soolaga maitsestatud vees pehmeks (nt roheliste läätsede puhul võtab see 15-20 min). Lõika paprikad ampsusuurusteks tükkideks, viiluta suvikõrvits, koori sibulad ja lõika sektoriteks. Pane kõik köögiviljad grilli alla küpsema. Keera neid aegajalt ja küpseta, kuni nad veel hamba all kergelt krõmpsuvad. Kui läätsed on pehmed, siis kurna nad ära ja sega veel soojade läätsedega hakitud küüslauk ja petersell, sidruni mahl ja pool oliiviõlist. Kui köögiviljad on ilusti grillitud, siis tõsta nad ahjust välja, maitsesta soola ja pipraga ning sega hulka ülejäänud oliiviõli. Lase jahtuda nii grillitud köögiviljadel kui ka läätsedel. Kui mõlemad on toatemperatuurini jahtunud, siis sega köögiviljad läätsede hulka. Nüüd rebi parajateks tükkideks prosciutto ja viiluta päiksekuivatatud tomatid. Sega ka need salatisse. Viimasena sega ettevaatlikult juurde rukolasalat.
Voilà, ongi valmis ja raha loodetavasti voolab! :)