Läätsesupp apelsiniga

Ei maksa end lasta häirida supi mitteapetiitsest värvist, sest supp ise on väga maitsev ja hõrk. Apelsinikoore lisamine läätsesupile teeb imet :)
Kuuele:

2 sl õli
2 sibulat
2 varsselleri vart
1 suur porgand
1,5 l kana- või köögiviljapuljongit
2,5 dl rohelisi või pruune läätsesid
umbes 5 cm laiune apelsinikoore riba, valge nahk eemaldatud
6 tera musta pipart
1 tera nelki
3 tera koriandrit
2,5 cm jupp värsket ingverijuurt
soola
musta pipart
Viiluta õhukesteks viiludeks sibul, porgand ja varsseller.
Kuumuta potis õli, lisa sibul, porgand ja varsseller ning kuumuta neid umbes 10 minutit, kuid ära pruunista.
Lisa puljong, pestud ja nõrutatud läätsed, kolmeks lõigatud apelsinikooreriba, musta pipra terad, nelgitera, koriandriseemned ja hakitud ingver. Lase keema tõusta, alanda kuumust ja keeda tasasel tulel kaane all 45-90 minutit. Keetmise aeg sõltub läätsedest. Keeda, kuni läätsesid saab lusikaseljaga katki muljuda.
Tõsta pott tulelt ja püreesta supp, samuti apelsinikoor, nelk, koriander, must pipar ja ingver.
Tõsta pott tulele tagasi,maitsesta soola-pipraga ja kuumuta supp läbi.
Serveeri maitsestamata jogurti, hapukoore või praetud peekoniribadega.
Allikas: D. Greenspan “Around My French Table”