Laimi ja ingveri panna cotta vaarikapüreega

Olgugi, et tänane ilm on kuidagi veidralt sügisene, valmis meil täna öösel suviselt kerge ja värske magustoit- laimi ja ingveri panna cotta. Kuna uni ei tahtnud tulla, siis panin põlle ette ja hakkasin järgmiseks päevaks planeeritud magustoite valmistama. Lisaks hõrgule panna cottale valmis ka üks uhke kolmekihiline tort, aga sellest juba nädala lõpu poole. Selline inspiratsiooni täis õhtu, või pigem öö, on minu jaoks ideaalne lõpetus esmaspäeva õhtule. Kui teised naudivad seltskonnaga klaasikest veini, siis mina väärtustan hoopis üksi, põll ees, köögis askeldamist ning uute retseptide välja töötlemist. Sellest on saanud minu jaoks tõeline meelelahutus. Pottidest ja ahjust tungivad õrnad aroomid, rahulik muusika ning akna taga vihisev suvetuul- see on üks tõeliselt idülliline kooslus. Nii võiks kõik oma suveööd veeta, kui teisi kohustusi ei oleks.

Panna cotta on Itaalia päritolu kooretarretis, mille põhikoostisosadeks on piim, koor, suhkur ning želatiin. Kerge magustoit, mis kaob üldjuhul taldrikult sekunditega. Selles versioonis kohtuvad laim ja ingver ning särtsu annab vaarikas- minu arvates lausa ideaalne trio.

Vaja läheb (4-le) :
  • 2 dl piima
  • 4 dl vahukoort
  • 1 dl suhkrut
  • 1 laimi mahl
  • 1 spl riivitud ingverit
  • 1 spl vanillisuhkrut
  • 2,5 želatiinilehte
  • 200 g vaarikaid
  • 1 spl tuhksuhkrut
  • Kaunistamiseks laimiviile ja valget šokolaadi
1. Kuumuta potis piim ja vahukoor, lisa suhkur ning lase keema tõusta.
2. Kui suhkur on lahustunud, lisa ühe laimi mahl.
3. Pane želatiinilehed külma vette 5 minutiks ligunema.
4. Keera pliidil kuumust vähemaks, pane riivitud ingver teesõela sisse ning aseta 2-3 minutiks potti. See annab piima-vahukoore segule õrna ingveri maitse.
5. Pigista želatiinilehtedest vesi välja ja lisa lehed potti, sega hoolsalt, et lehed lahustuksid.
6. Vala segu nelja vormi sisse ning aseta üleööks külmkappi.
7. Püreesta vaarikad tuhksuhkruga
8. Võta panna cotta 5 minutit enne serveerimist külmkapist välja, tõmba noaga ääred lahti ning kummuta magustoidud taldrikule.
9. Kaunista pealt laimiviilude ja valge šokolaadiga. Serveeri vaarikapüreega.