Laimi ja matcha juustukook

Vaja läheb:

Põhi:

180 g digestiivküpsiseid
90 g võid
2 spl fariinisuhkrut
Täidis:
600 g toorjuustu
100 g suhkrut
4 muna
1 vaniljekaun
2 laimi mahl ja koor
Kate:
350 g hapukoort
50 g suhkrut
2 tl matcha pulbrit
1. Purusta küpsised. Sulata või fariinisuhkruga ja sega küpsisepure hulka. Vooderda 24 cm läbimõõduga koogivorm küpsisemassiga ning küpseta põhja 200-kraadises ahjus 10 min.
2. Sega kokku kõik täidisesse minevad ained ning vala segu eelküpsetatud põhjale. Küpseta kooki 155/160-kraadises ahjus 45-55 min. Koogi keskosa peaks veel kergelt võdisema.
3. Sega kokku hapukoor, suhkur ja matcha pulber. Vala segu koogi peale ja küpseta kooki veel 15 min. Jäta jahtuma ning aseta seejärel üleööks külmkappi. Kaunista meelepäraselt.