Laimi toorjuustukook

Laimi uputuse saatel valminud toorjuustukook. Oma gaasiahju tõttu on see alles esimene juustukoogi postitus siin blogis. Mitte kuidagi ei kisu neid kooke selles ahjus küpsetama, aga tegin proovi ja polnudki midagi hullu, veidike on ajagraafik lappes aga saab hakkama.

Retsept: 6 väikest koogikest
Põhi:
180 g digestive küpsiseid
100 g võid
Täidis:
400 g toorjuustu
3 muna
65 g suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
1 laimi mahl
1 laimi riivitud koor
Valmistamine:
  1. Valmista põhi: Selleks sega sulatatud või ja purustatud küpsised ühtlaseks massiks ning suru muffinivormide põhjale (mina kasutasin silikoonist vorme)
  2. Jägmiseks valmista täidis. Sega toasoe toorjuust, munad, suhkur, laimi mahl ja riivitud koor ühtlaseks massiks.
  3. Vala täidis muffinivormidesse, küpsisepõhjade peale.
  4. Küpseta 175 kraadises ahjus 25 – 45 minutit, kuni vedelik on hüübinud, (valmis kook võib kergelt keskelt veel võdiseda.) Eemalda kook ahjust ja aseta küpsetusrestile jahtuma, kui kook jahtunud, siis pane kook üleööks külmkappi maitsestuma.  (minul on gaasiahi, millel kuumus alla 175 kraadi naljalt ei lähe, sellega küpsetades läheb veidike kauem aega, kuna kuumust tuleb ainult alt, ahju põhja on asetatud anum veega mis hoiab ära põhjakõrbemise ning aitab ühtlasemalt koogil küpseda).
  5. Serveeri kooki meelepäraste lisanditega, nt. marjade ja tuhksuhkruga.