Lambalihavorstid
umbes 1 kg lambahakkliha
200 g seapekki
2-3 sibulat
2-3 küünt küüslauku
0,5 tl jahvatatud koriandrit
0,5 tl jahvatatud muskaatõit
1 sl täisterasinepit
soola
pipart
2 dl porterit
1 sl pruuni suhkrut
vajadusel vett
seasooli
Algul oli plaan ise lambasooli puhastada ja neisse vorstid toppida, kuid tõstsin poole puhastamise pealt käed püsti. Sooled on ju peenikesed ning nende ümberkeeramine on paras nikerdamine. Niisiis võtsin külmkapist paki külmutatud seasooli, sulatasin üles ja vorstitegu võis alata.
Mingit erilist kunsti siin pole, koostisained tuleb kokku segada ja kätega sõtkuda, kuni mass hakkab kergelt mätsima. Vajadusel tuleb vedelikku juurde valada. Vürtsidega on nii, et see variant on hästi pehme. Koriandrit ja muskaatõit võib vabalt ka terve lusikatäie panna, maitse ainult võidab. Kui mass on valmis, võtke lehter ja pulk või hakklihamasin, mille ava ette saab panna sobiva otsaku. Valmiskeerutatud vorstid tuleb jätta pehmeks ning õhumullid võimalikult välja suruda. Küpsetamise juurde oleks mõistlik hankida ka üks hambatikk. Kui vorstid on süte kohale asetatud, tuleks nad mõne hetke pärast paarist kohast läbi torgata, siis ei ole pärastist purunemist karta ning võib rahulikult grilli juures tšillida. Ja veel, vorstid tuleb pigem kiiremini kui aeglaselt pruuniks küpsetada, kest jääb muidu nätskeks.