Leivakorvikesed seenesalatiga
Seenesalat on teadupärast meie pidulaudade klassika koos singirullide ja täidetud munadega. Seenesalat on väga maitsev lihtsalt kuumade keedukartulite kõrval või rukkileiva peal.
Soolamine on kindlasti üks lihtsamaid viise seente hoidistamiseks ja selleks sobivad pea kõik söögiseened, mina eelistan soolata pilvikuid ja männiriisikaid. Seente soolamiseks kõigepealt kupatada puhastatud seened ja seejärel laotada kihtidena purki, nii et iga kihi vahele raputada jämedat soola. Soolasuse saab hiljem leotades seentest välja.
Koduste soolaseente puudumisel olen kasutanud kaubanduses müüdavaid eestimaiseid soolaseeni, mida tuleks enne kasutamise külmas vees leotada tund aega, sest muidu on need üsna soolased.
Leivakorvikesed seenesalatiga
30 tk
korvikeste jaoks viilutatud musta leiba
Seenesalat:
soolaseeni
1 sibul
hapukoort
kaunistamiseks tilli või rohelist sibulat
Korvikeste valmistamiseks rulli leivaviil 2 küpsetuspaberi lehe vahel õhukeseks ja lõika neljaks. Suru leivaviil mini-muffinivormi pesasse, suru võimalikult tihkeks.
Küpseta 200 kraadises ahjus 5 minutit. Lase jahtuda.
Seenesalati jaoks leota soolaseeni külmas vees 30 minutit kuni 1 tund. Loputa voolava vee all. Haki seened ja sibul võimalikult väikesteks tükkideks. Sega juurde hapukoor. Vajadusel maitsesta soolaga.
Tõsta teelusikaga igasse leivakorvikesse seenesalatit ja kaunista tillioksa või rohelise sibulaga.