Lihtne ja maitsev kukeseenekaste

Augusti esimene päev. Terve päeva on ainult vihma kallanud, aga nii kohutavalt mõnus on olnud. Kogu pere on koos ning minul ja mu kallimal on aastapäev (12!). Kokkasin karrit ja oleme lihtsalt tubast olekut nautinud. Hommikul küpsetas ema krõbedaid pannkooke värske õunamoosiga. Vahepeal kütsime ahje ning kohe-varsti hakkame Star Warsi vaatama. Mõnus!
Aga nüüd tänase retsepti juurde. See kohe peab siin blogis olema. Vedel kuld. Niimoodi kutsun ma kukeseenekastet. Kas saab sellest üldse kunagi isu täis? Minul pole seda veel juhtunud. Kukeseened lihtsalt on nii võrratult omamoodi maitse ja tekstuuriga ning juba see teadmine, et neid nii harva saab, muudab kogu elamuse veel erilisemaks.

Valmistamisaeg: 10 minutit

Kogus: kahele

2 sl õli
1 sibul
100 g värskeid kukeseeni
200 ml taimset koort (nt. Plant kaerakoor või Alpro sojakoor)
½ tl purustatud musta pipart
¾ – 1 tl soola
120 ml kuuma vett

Valmistamine:

Aja kastrul kuumaks ja vala sinna õli. Lisa peeneks hakitud sibul ja lase paar minutit praadida. Lisa puhastatud ja hakitud värsked kukeseened. Prae veel paar minutit. Lisa koor, pipar, sool ja kuum vesi. Lase viis minutit kõrgemal kuumusel podiseda. Serveeri värske keedetud kartuliga.