Lihtsad herne-kapsapihvid
Kogus: 25 pihvi
Koostis:
300 g kuivatatud kollaseid herneid (nt.poolikuid)
350 g kapsast, hakitud keskmisteks tükkideks
240 ml vett
2 tl soola
3-4 tl karripulbrit
150 g täistera nisujahu
1 sibul, hakitud
Valmistamine:
Leota herneid rohkes vees 10-12 tundi. Kurna ja loputa korralikult. Vala kurnatud herned köögikombaini koos kapsatükkide, vee, soola ja karripulbriga. Purusta paar minutit, kuni tekib ühtlane mass. Lisa jahu ja peeneks hakitud sibul ning sega kõik korralikult läbi. Pane pann pliidile kuumenema. Vala kuumale pannile õli. Aseta kuhjaga supilusikatäis tainast peo peale ja “viska” tainast paar korda ühest peost teise. Seejärel aseta kuhjake kuumale (!) pannile õli sisse küpsema. Küpseta pihvid mõlemalt poolt kuldrpuuniks. Enne pihvide ümberkeeramist lase neil ühelt poolt piisavalt küpseda. Mina praen pihve korraga kahe panniga, siis saab topeltkiiremini valmis :)
PS! Pihvitaina saad teha ka saumiksriga. Sellisel juhul tuleb kapsas eelnevalt lihtsalt väiksemateks tükkideks lõigata ja alles seejärel koos herneste ja muu kraamiga purustada.