Lõhe-brokkoli quiche

Lahtist pirukat lõhe ja brokkoliga olen teinud hästi palju kordi, kuna see on üks mu enda lemmikuid ja samas on see alati ka teistele inimestele meeldinud:) Kuna pirukas saab tavaliselt hästi kiirelt otsa, siis  seekord tegin kahekordse koguse ehk terve suure ahjuplaaditäie ja seetõttu on see quiche piltidel õhem, kui tavapärasesse 24 cm läbimõõduga ümmargusse vormi tehtuna.



Põhi:

  • 3 dl jahu (kasutasin seekord 1 dl rukkijahu ja 2 dl nisujahu)
  • 150 g võid
  • 1 tl soola
  • 2 spl külma vett

Näpi jahu, sool ja või purutaoliseks massiks. Lisa vesi ja sega ühtlaseks tainaks. Keera kilesse ja pane pooleks tunniks külmkappi. Kuumuta ahi 250 kraadini. Rulli taigen jahusel pinnal ümaraks kettaks, u 10 cm suuremaks kui vorm. Tõsta tainas 24 cm vormi põhja ja servadele, torka kahvliga tihedalt läbi ning küpseta u 8 minutit.

Täidis:

  • 300 g lõhefileed (võib olla ka külmsuitsu lõhe v forell)
  • 1 väiksem brokkoli (u 200-250 g)
  • 3 muna
  • 3 dl (vahu)koort
  • 1 küüslauguküüs (soovi korral)
  • 50-100 g juustu (mina kasutasin parmesani)
  • tilli, soola, (valget) pipart

Lõika kala kuubikuteks ja brokkoli õisikuteks ning hauta seda mõned minutid. Sega omavahel munad, koor, peenelt hakitud küüslauguküüs, riivitud juust ja till. Maitsesta värskelt jahvatatud (valge)pipra ja vajadusel ka soolaga.
Aseta eelküpsetatud pirukapõhjale lõhe- ja brokkolitükid. Vala üle muna-koore seguga ja küpseta 200 kraadi juures u 25 minutit.