Lõhe-hapukapsa pirukad

kapsas ja lõhe ei ole just esimene kindlalt mätsiv kooslus, mis pähe tuleb. aga neid Mooni jalgusuustviivaid kapsapirukaid lõhega oleme me tõesti iga kord seal käies tellinud. ja siis enne jõulumüüki tuli mulle pähe, et miks mitte panna kokku ka hapukapsast ja lõhet. et nagu jõulud või nii. ja sai hea, mis sest, et nikerdamisele kulus hull aeg. aga ilusad said ka, isegi kui ma seda ise ütlen.

500 gr pärmi-lehttatinast
u 400 gr hapukapsast (mis on enne valmis vaaritet, ikka puhta valge veiniga, siia on mõistlik vähem rasvainet panna, sest pirukas kui selline süüakse ära külmalt, ja siis jääb hangunud rasv suulakke, mis ei ole tore. suhkrut võiks ka lahkema käega panna, sest väga hapu kapsas lõhega ka kohe üldse ei mätsi)
u 200 gr lõhefileed
soola, pipart, 1 muna (lahti klopituna)

venita/rulli taigen nii laiaks, et saaks emba-kumba pidi mõistlikus suuruses neljaks lõigata (nii saab 16 pirukat). siis tuleb varuda kõvasti kannatust, ja kõik tükid vastavalt sealsele skeemile (näidis 1) äärtest ära pilutada. mul oli seda hea teha, sest ma olin üksi kodus, ja kõik potentsiaalselt tähelepanu eemale viivad vingujad olid kas unes või kusagil pidus. kui lõiked tehtud, siis pane iga saia keskele törts hapukapsast ja tükk lõhet. tõsta tulevased õie kroonlehed keskele kokku, kinnita hambatikuga, määri munaga ja veskista peale natuke soola ja pipart. küpseta ahjust u 15 minutit, kuniks alt pruunid ja pealt ka. teeme veel, sest said hea.