Lõhe ja küüslauguste aedubadega

  • 500g lõhefileed
  • 2 tl kappareid
  • 3-4 päikesekuivatatud tomatit
  • väike kimp peterselli
  • aedube
  • 2-3 küüslauguküünt
  • tükk võid
  • sool
  • oliivõli
  • sidrun

Lõika kalafilee parajateks tükkideks. Maitsesta kergelt soolaga.
Kuumuta pann ning prae lõhetükke mõlemalt poolt kuni kala on poolküps.
Haki kapparid, päikesekuivatatud tomatid ja petersell peeneks ning tõsta teelusikaga lõhetükkidele.
Keera kuumus poole väiksemaks, kata pann kaanega ja küpseta kuni kala on valmis.
Samal ajal pane teisele pannile tükk võid ja veidi oliivõli, lisa aedoad ning prae kuni aedoad on keskmiselt krõmpsud. Lisa õhukeselt viilutatud küüslauguküüned ja maitsesta soolaga.
Pigista peale sidrunimahla.