Lõhepirukad

Need pirukad kadusid laualt viie minutiga :)

24 tükki:


200 g külmsuitsulõhet
1 tl mädarõigast
1,5 sl sidrunimahla
1 väike sibul
3-4 sl majoneesi
500 g lehttainast või pärmi-lehttainast
1-2 sl hakitud värsket tilli
Määrimiseks:
lahtiklopitud muna

Lõika lõhe väikesteks tükkideks. Sega juurde mädarõigas ja sidrunimahl ning hakitud sibul ja till. Sega kõik majoneesiga.
Rulli lehttainas õhukeseks ja jaga kaheks kettaks. Määri peale lõhesegu. Lõika 12 sektoriks. Keera laiemast otsast alates rulli. Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja määri pealt munaga.
Küpseta 220-kraadises ahjus umbes 15 minutit.

Allikas: mugandatud “Kodukirja parimad palad 2008”