Lumekrabi-juustupirukas
http://zoozi-tegemised.blogspot.com/2011/05/lumekrabi-juustupirukas.html
Maitsev pirukas nii soojalt kui külmalt. Sobib hästi ka piknikulauale.
Põhi:
3 dl nisujahu
0,5 tl soola
100 g võid
2-3 sl vett
Täidis:
mõned safranikiud või teelusika otsatäis safranipulbrit
1 sl kuuma piima
3 muna
3 dl 35 % rõõska koort
50 g riivitud Parmesani juustu
Cayenne’i pipart
350-450 g lumekrabi
200 g kodujuustu
100 g riivjuustu
Sega köögikombainis jahu, sool ja või, kuni moodustub purutaoline tainas. Lisa 2-3 sl vett ja sega, kuni tainapall on ühtlane. Rulli tainas plaadiks ja kata sellega 26 cm läbimõõduga pirukavormi põhi ja ääred. Torka kahvliga augud sisse ja pane 20 minutiks külma.
Pimeküpseta 200-kraadises ahjus 15 minutit, eemalda küpsetuspaber ja oad vms ja küpseta veel 5-7 minutit. Lase jahtuda.
Täidise valmistamiseks pane safran kaussi, vala peale kuum piim ja jäta 15 minutiks seisma ( nii saab värvaine paremini kätte). Klopi kausis munad, rõõsk koor, pool Parmesani juustust ja safraniga maitsestatud piim. Sega juurde kodujuust ja riivjuust. Maitsesta Cayenne’i pipra ja soolaga. Laota tükeldatud lumekrabi tainale, vala peale täidis ja puista peale ülejäänud Parmesani juust.
Küpseta 30-35 minutit, kuni kuldkollase värvuseni.
Allikas: “Kohupiima- ja kodujuusturaamat” sarjast 100 rooga