Maailma parim õunakook

… ja kindlasti maailma kõige rohkema võiga õunakook, mis ma näinud olen. See on üks pereretsept, mille kättesaamiseks pidi kohutavalt palju vaeva nägema. Siin on ta juba pisut mugandunud. Purukooke on ju igasuguseid, aga nii head polnud ma enne saanud. Tulemus on väga krõbe ja meeletult hea. Kogused on suure plaaditäie koogi jaoks.

Taigen ja puru:

  • 400 g jahu
  • 450 g võid
  • 4 dl suhkrut
  • 2 tl küpsetuspulbrit

Sega kuivained ja näpi külma võiga puruks. Pane puru külma ootele.

Kate:

  • 800 g kohupiima
  • 1,5 klaasi suhkrut
  • 6 munakollast ja valget (valged vahustatakse eraldi ja lisatakse lõpus)
  • 4 dl hapukoort
  • 8 dl õunu
  • pisut kaneeli/sidrunimahla soovi korral

Sega kõik peale õunte kokku. Munavalged vahusta eraldi ja lisa viimasena  Võta külmast taigen ja suru 2/3 küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Lisa kohupiima-muna segu, lisa tükeldatud õunad ja viimasena lisa pudi. Küpseta 200 kraadi juures umbes tund. Kooki tasub küpsetada viimase piirini, et tulemus oleks eriti krõbe. Kord ununes see kook ahju ja taignas sisalduv suur suhkrukogus oli väga mõnusalt karamellistunud.