Maasikamuffinid

Need muffinid meenutavad maitselt pigem keeksi. Mõnusad mahlased maasikatükid ja valge šokolaad teevad nendest muffinitest eriti ahvatleva ampsu.
Retsept pärineb raamatust “Maasikas salatites, kookides, hoidistes”.

Vaja läheb:

  • 5 dl jahu
  • 4 tl küpsetuspulbrit
  • 1,5 dl pruuni suhkrut
  • 50 g valget šokolaadi
  • 1 muna
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 1,5 dlpiima
  • 70 g võid
  • 200 g maasikaid

 

Sulata või, tükelda šokolaad ja maasikad. Sega omavahel jahu, küpsetuspulber, suhkur ja šokolaad. Teises kausis sega muna, piim, vanillisuhkur ja või. Lisa munasegu kuivainete hulka ja sega ühtlaseks ning lisa ka kolmveerand tükeldatud maasikatest. Tõsta tainas muffinivormidesse ja puista peale ülejäänud maasikad. Küpseta 200 kraadi juures 25 minutit.