Magus kõrvitsaleib (keeks)

Äärmiselt mõnus ja vürtsikas keeksilaadne küpsetis, mis sisaldab kõrvitsapüreed ja oliivõli. Viimased muudavad leivakese mahlaseks ja kohevaks. Vürtsidega mängides võid saada erinevaid maitseelamusi. Retsept  pärineb FineCooking lehelt. Vaja läheb: 100 g nisujahu 85 g täisteranisujahu 1 tl kaneel 1 tl soodat 1/2 tl küpsetuspulbrit 1/2 tl muskaati 2 muna näpuotsatäis soola 65 g tumedat suhkrut 70 g oliivõili 60 g mett 200 g kõrvitsapüreed peale 3 sl kõrvitsaseemneid Sega kokku jahud, kaneel, sooda, küpsetuspulber, muskaat ja sool. Teises kausis vispelda kokku munad, kõrvitsapüree, suhkur, õli ja mesi. Lisa segades kuivainesegu muna segule ja sega kuni tainas on ühtlane. Vala tainas keeksivormi ja silu pealt ühtlaseks ning küpseta 180 kraadi juures eelkuumutatud ahjus 40- 45 minutit, kuni see on pealt pruun ja tikk jääb puhtaks. Lase vormis 15 minutit jahtuda, eemalda vormist ja jahuta veel veidi enne serveerimist. Vaata ka Nami- Nami kõrvitsateemalist kooskokkamist!