Magushapu ploomi ja martsipani struudel

Sel nädalal taas üks ploomiretsept teile. Seda struudlit oleme juba mitu korda kodus küpsetanud, mida juhtub harva, sest mul on vaja koguaeg midagi uut katsetada. Tegelikult juhtus nii, et esimene sai nii kiiresti otsa, et fotoaparaadil ei õnnestunud isegi puru pildile saada. Maitsta said seda nii noored kui ka vanad ning kiidusõnu jätkus kõigil. Seega võib katsetust õnnestunuks lugeda!
Ploom ja martsipan on nagu kokku loodud armukesed. Rohkem pannakse martsipan kokku õunte ja kirssidega, seega on ploomi-martsipani kooslus kuidagi alahinnatud. Mina olen aga õnnelik, et meie köögis need kaks kokku said ja kokku nad ka jäävad, seda ma võin teile lubada. Ploom muutub ahjus nii meeldivalt hapukaks ja martsipan nii toredalt magusaks, et suhkrut polegi vaja lisada. Maitsva täidise ümber laiutab veel kuldne ja krõbe lehttainas- ja nii võitiski see struudel iga südame jäägitu poolehoiu! Ma ei välista, et struudel järgmisel nädalal ka kolmandat korda meil köögis valmis saab!

Vaja läheb:

  • 0,5 kg pärmi-lehttainast
  • 30 ploomi (Kui ploomid on väga hapud, lisa täidise hulka ka veidi suhkrut)
  • 160 g martsipani
  • 2-3 spl maisitärklist (Kui ploomid on väga vesised, lisa 3 spl tärklist)
  • 1 tl kaneeli
  • 1 muna
  • tuhksuhkrut

1. Sulata pärmi-lehttainas.
2. Puhasta ploomid kividest ning lõika neljaks.
3. Riivi martsipan jämeda riiviga.
4. Sega ploomide hulka maisitärklis ja kaneel, viimasena riivitud martsipan ( martsipani on lihtsam riivida, kui see on külm, nii et pista martsipan juba varakult külmkappi).
5. Rulli tainas ristküliku kujuliseks. Aseta täidis pikuti paremale poole, nii et äärest jääks 2-3 cm ning otstest 5 cm vabaks.
6. Tõsta väiksem äär täidise peale, seejärel tõsta peale teine pool tainast, keerates selle serva alla. Nüüd rulli mõlemad otsad kinni (jälgi, et otstesse ei jääks avasid).
7. Klopi muna lahti ning pintselda sellega struudel üle. Tõmba terava noaga struudli peale sälgud.
8. Küpseta struudlit 200-kraadises ahjus umbes 30 minutit. Raputa struudel kohe tuhksuhkruga üle.
9. Lase struudlil enne söömist veidi maha jahtuda.