Maguskleepjas kastmes vutt ingveri ja sojaga

Vahel ei leia enam piisavalt võimsaid superlatiive, et söödud isenditele austust avaldada, nähtud kauneid kumerdusi kommenteerida ja rohkearvulisi emotsioone väljendada. Seepärast lühidalt- maguskleepjas kastmes! Tõeline piduroog! Parim näppudega söömiseks.
Saadaval Sadama turul ja paikades, keda varustab eesti tõugu põldvutiga Järveotsa vutifarm. 
  • 1 tass (250 ml) kuiva valget veini
  • 1 tass (250 ml) sojakastet
  • 1/2 tassi (110 g ehk 6 spl) suhkrut
  • 3 cm jupp (15 g) ingveri, kooritud ja viilutatud
  • 4 küüslauguküünt, kooritud
  • 6 vutti
Kuumuta ahi 180 kraadini. Sega kõik ained sügaval ahjupannil ja pane vutid sisse. Kata fooliumiga ja küpseta 35 minutit (poolitatud vutte) ja 20 minutit kauem, kui terved vutid. Eemalda foolium ja lase vuttidel jumet koguda vähemalt 10 minutit. Tõstsin temperatuuri 200 kraadini ja kuldseks muundumiseni läks ikkagi 20 minutit. Küpsetusleem kurna ja keeda tasasel tulel siirupiseks (kulub ~20 minutit)
Juurde voki meelepäraseid köögivilju, maitsestamiseks parim veidi vutikeedusiirupit, veidi ingverit, küüslauku, magusat tšilli-ja sojakastet ehk samu maitseid, mis vuttidelgi.
Vutiretsepti allikas Donna Hay