Magustoidud pokaalis
Ma olen magusa inimene. Kui antakse valida kiluvõileiva või moosisaia vahel, võtan alati viimase. Kui antakse valida shokolaadikoogi või sefiiritordi vahel, võtan mõlemad. Ma armastan magusat. Seetõttu ongi mul vahel vaja nüüd ja kohe midagi head ja küpsetamiseks siis enam küll aega pole.
Siin tulevad appi magustoidud, mida saab serveerida pokaali sees, nende kokkusegamiseks läheb vaid mõned minutid ja sööma saab asuda juba paarikümne pärast. Igavesti head retseptid ka õhtusöögi lõpetuseks, kui suure pearoa meisterdamise kõrvalt koogiküpsetamiseks aega ei jää.
Küpsise-maasika maius
Kõik, kes lapsepõlves armastasid piima sisse küpsiseid pudistada – see magustoit on teile. Küll kordades nooblimas kuues, nii et sobib ka pidulauale, aga nostalgiahelgi lööb põlema siiski.
priit.lunden@arkaadia.ee1 pakk Selga kondenspiima küpsiseid
250 ml vahukoort
1 spl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
200 grammi maasikaid
Vahusta koor suhkrutega, kuni saad mõnusalt pehme vahu.Pudista klaasi põhja kaks küpsist, tõsta peale vahukoor ja tükelda hulka mõned maasikad. Samamoodi tee teine kiht. Kaunista maasikate ja küpsisepuruga. Serveeri 30 minuti pärast.
Sefiiripokaal aprikoosidega
Neljale:
- 4 külmutatud vaniljesefiiri pallikest
- 400 grammi kohupiimapastat
- 1 splt suhkrut
- 4 aprikoosi
- 1 granaatõun
- kaunistuseks melissi
Külmutamine annab sefiirile kergelt beseelikku krõbinat, mis sobib ideaalselt magustoitu tekstuuriandjaks. Kui magustoitu teha ei taha, on kümutatud niisama mõnus magus vahepeala, natukene jäätise ja besee hübriid.
Sega kokku kohupiimapasta ja suhkur, jaota 4 pokaali vahel. Tükelda aprikoosid ja jaota popaalidesse. Puhasta granaatõun.
Vahetult enne serveerimist tükelda igasse pokaali üks sefiiripallike, puista peale granaatõunaseemneid, kaunista melissiga. Serveeri kohe.
Mõnusat ladumist!