Mahlane hakklihapirukas

Kodus pirukat küpsetada on nii mõnus, kuigi seda ei juhtu minu puhul viimasel ajal just väga tihti. Siiski-siiski, kui ma juba piruka küpsetamislainele satun, siis need lõhnad, mis kodus ringi rändavad on suurepärased. Enamjaolt saab kodune pirukas otsa nii kiiresti, et korralikult jahtudagi ei jõua. Selle pirukaga on tavaliselt samamoodi, sest see täidiserohke küpsetis kuidagi sunnib ühe tüki järel teist haarama. Täisterajahu teeb selle pirukaga samuti imesid, muutes lõpptulemuse oluliselt paremaks ning maitserikkamaks. Soovitan! Selle piruka täidises on peaosas hakkliha, juust ja sulatatud juust – täpselt sellised komponendid, mis alati sobivad kokku:)
Sellele retseptile tegime Rannamõisaga ka lühikese retseptivideo. Kuigi selle küpsetamine on lihtsamast-lihtsam, siis õpetus võib tunduda pisut arusaamatu. Seetõttu on mugav retseptivideot piiluda:

4 dl nisujahu
4 dl täisteranisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
1 sl suhkrut
100 g toasooja võid
4 dl hapukoort

Täidis:
300 g kalkuni- või broilerihakkliha
soola, pipart
2 sl sulatatud juustu
2 sl hakitud tilli
suur peotäis riivitud juustu
1 lahtiklopitud muna (määrimiseks)

Sega kuivained omavahel, näpi hulka või, lisa hapukoor ning sega kõik ühtlaseks tainaks. Aseta külmkappi u 5 minutiks.

Prae hakkliha pannil kuni roosaka värvuse kadumiseni, maitsesta soola-pipraga. Jaga tainas kaheks ning rulli mõlemad tainad jahusel pinnal umbes 1 cm paksuseks. Aseta tainad üksteise peale ning lõika ümmarguse taldriku abil välja 2 ketast. Määri ühele tainakettale sulatatud juust, aseta peale hakkliha, seejärel raputa peale till ja riivitud juust. Kata teise tainakettaga, aseta taina keskele klaas ning lõika ümbertringi pirukas „tordiviiludeks”. Need viilud keera kergelt otsast krussi. Määri pirukas pealt lahtiklopitud munaga ning küpseta 200 kraadi juures 25-35 minutit.