Mahlane hakklihapirukas
4 dl nisujahu
4 dl täisteranisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
1 sl suhkrut
100 g toasooja võid
4 dl hapukoort
Täidis:
300 g kalkuni- või broilerihakkliha
soola, pipart
2 sl sulatatud juustu
2 sl hakitud tilli
suur peotäis riivitud juustu
1 lahtiklopitud muna (määrimiseks)
Sega kuivained omavahel, näpi hulka või, lisa hapukoor ning sega kõik ühtlaseks tainaks. Aseta külmkappi u 5 minutiks.
Prae hakkliha pannil kuni roosaka värvuse kadumiseni, maitsesta soola-pipraga. Jaga tainas kaheks ning rulli mõlemad tainad jahusel pinnal umbes 1 cm paksuseks. Aseta tainad üksteise peale ning lõika ümmarguse taldriku abil välja 2 ketast. Määri ühele tainakettale sulatatud juust, aseta peale hakkliha, seejärel raputa peale till ja riivitud juust. Kata teise tainakettaga, aseta taina keskele klaas ning lõika ümbertringi pirukas „tordiviiludeks”. Need viilud keera kergelt otsast krussi. Määri pirukas pealt lahtiklopitud munaga ning küpseta 200 kraadi juures 25-35 minutit.