Mahlane kõrvitsalasanje
Ma olen kõrvitsaid väga hindama hakanud. Kui aastaid tagasi tundus, et kõrvitsast saab ainult marineeritud salatit valmistada, siis nüüd leiab see suur oranž vili oma tee väga paljudesse minu sügis-talve hooaja retseptidesse. Näiteks eilegi valmistasin suure potitäie kõrvitsa-mungoakarrit, mis oli kõvasti inspireeritud Taimetoidumessil osalenud Karriklubi karrist, mida ma iga aasta pikisilmi ootan ja ostan. Peale päev otsa piruka ja koogi nosimist kulub kausitäis kuuma sööki ära. Aga nüüd tagasi selle retsepti juurde. Kõrvitsalasanjet valmistasin esimest korda juba aasta-paar tagasi ning jäin tulemusega väga rahule. Kui nüüd Naisteleht palus, et ma jagaksin nende lehes taimse Cheddar juustu õpetust ja mõtleksin juurde ka veel kaks retsepti, kus seda juustu kasutada, siis lasanje ja pitsa olid esimesed, mis mul pähe tulid. Pitsaretsepti postitan ka lähipäevil kindlasti!
Antud lasanje on maitselt mahe ja väga mahlane. Millegipärast sobivad siia sisse suurepäraselt ka rohelised herned. Mina tegin lasanjeplaadid ise, aga sobivad suurepäraselt ka poest ostetud.
Antud retseptist saab umbes 6-8 pirakat lasanjetükki.
- lasanjeplaate
- 1 kg kõrvitsa viljaliha (eemalda koor ja seemned)
- 2 sibulat
- 3 küüslauguküünt
- 400 g külmutatud herneid
- 2 spl õli
- 2 spl sojakastet
- natuke pipart
- pool tl soola
- pool spl sidrunimahla
- 250 ml Alpro sojakoort
- 200 g india pähkleid (leotatud)
- 0,5 l vett
- 100 g vegan Cheddar juustu (võib ka rohkem)
- natuke pipart
- 1 tl soola
- 1 spl paprikapulbrit
- 2 spl sojakastet
- + 150 g vegan Cheddar juustu lasanje peale riivimiseks