Mahlane läätse-porgandilasanje
Mul oli juba mitu päeva suur lasanje isu ja see pidi kindlasti saama hästi mahlane, kreemjas ja suviselt kerge. Siia vahele läks parast ports maitsvat päevalilleseemnekreemi, millest ma ei saa viimasel ajal üle ega ümber. No on võrratu leiutis! Kasutan seda majoneesi-hapukoore asemel salatites, teen erinevaid pasta- ja vormiroogi ning kastmeid. Päevalilleseemned on soodsad ja tervislikud ning põhimõtteliselt igas poes saadaval. Ja siia lasanje vahele ja peale sobis see toitev kreem suurepäraselt.
Selle toidu tegemiseks soovitan varuda aega. See on selline vaikselt nikerdamise ja toimetamise toit. Mina väga nautisin, sest mul oli just aega ja tahtmist. Nende lasanjeplaatide lõikamine ja sobitamine oli omamoodi nagu käsitööga tegelemine :) Nädalavahetusel on see toit kindlasti omal kohal!
Mina tegin lasanjeplaadid ise, aga loomulikult võid need ka poest osta. Mul jäi tainast pisike pallike üle ka. Mässisin selle kilesse ja panin külmkappi, saan sellest näiteks supi sisse ise nuudleid teha või minipitsa küpsetada.
Enne lasanje valmistamist leota päevalilleseemneid vähemalt paar tundi külmas vees!
6-8 inimesele
Tainas:
- 3 kruusi nisujahu (võib kasutada ka täistera või panna 1 kruus täistera ja 2 valget)
- 1 kruus sooja vett
- 1 spl õli
- 300 g punaseid läätsi
- u. 550 g porgandeid (ligikaudu 10 tk)
- 1 suur sibul
- paar spl õli
- soola ja pipart vastavalt maitsele
- natuke riivitud muskaatpähklit
- 200 g päevalilleseemneid + 150 ml vett + 0,5 spl köögiviljapuljongi pulbrit (nt.Vegeta Natur)
- 1 l tomatimahla
- 4 spl taimset koort (Alpro Soya oma on parim)
- näpuotsaga värsket või kuivatatud majoraani
- 0,5 spl pruuni suhkrut
- natuke soola ja pipart
Enne serveerimist lase kindlasti vähemalt 10 minutit taheneda. Peale sobib rebida värsket basiilikut.