Mahlased šokolaadisüdamed Domino küpsiste & vaarikatega

Ooh, ma olen ammu otsinud mõnusalt mahlast, aga kerget šokolaadist kooki. Brownie on küll mõnusalt šokolaadine, aga kuidagi tihke ja raske. Kõiksugu muud, mida proovinud olen kippusid kuidagi kuivad jääma. Aga ma tahtsin just midagi õhulisemat, kergemat, aga samas mahlast. Nüüd ma leidsin! Šokolaadisus on saadud küll kakaost, mitte päris šokolaadist, aga sellest pole midagi. Domino küpsised teevad sell koogi veel eriti heaks. Retsepti leidsin “Armastus küpsetamise vastu” blogist. Just koogipõhi on see mida kiidan. Kreemi tegin jällegi ummamuudu. Ah jaa, proovisin samal põhimõttel põhjad küpsetada ka suurele tordile (tavalise biskviidi asemel) ja ilma Domino küpsisteta. Ütleme nii, et teist korda ma seda enam ei tee. See kook tuleb õige ja mahlane just väiksemas ümmarguses vormis tehes ja koos küpsistega. Mina küpsetasin selle kõik korraga ja lõikasin pärast pooleks (algallikas soovitatakse alumine ja pealmine kiht eraldi küpsetada).

Tahtsin teha just südamekujulised koogikesed üllatuseks mehele. Selleks küpsetasin põhjad tillukeses 12 cm diameetriga koogivormis ja lõikasin enda kõige suurema südamelkujulise piparkoogivormiga südameteks. Allpool ära toodud kogusest (see on 0,5 originaalkogust) sain kaks 12cm diameetriga vormitäit šokolaadipõhja.

Põhi:

  • 8 spl suhkrut
  • 2dl jahu
  • 10,9 dl kakaod
  •  0,75 tl küpsetuspulbrit
  •  0,5 tl soola
  •  1 tl vanillisuhkrut
  •  1 muna
  •  1,1 dl piima
  •  0,55 dl õli
  •  1,1 dl keevat vett
  •  8 Domino küpsist (kreemiga pool)
  • 0,4+0,4tl soodat

Vahele:

  • 100g toorjuustu
  • 1 dl vahukoort
  • suhkrut
  • Domino küpsiste teised kreemita pooled
  • vaarikad

Peale piimašokolaadi ganache:

  • 150g piimašokolaadi
  • 0,75 dl vahukoort
  • 10g võid

 

  • kaunistamiseks vaarikaid

Põhjade jaoks: kuumuta ahi 175 kraadini. Vooderda küpsetuspaberiga 12cm läbimõõduga koogivorm (kui on kaks tükki, siis vooderda mõlemad). Tee Domino küpsised pooleks, nii et ühele poolele jääks kreem. Aseta koogivormi põhja kreemiga küpsised nii, et kreemine pool jääks ülespoole. 12cm diameetriga vormi mahub neid 4tk. Sega kokku kuivained (suhkur, jahu, kakao, küpsetuspulber, sool ja vanillisuhkur). Lisa munad, piim ja õli ning mikserda umbes kaks minutit. Nüüd lisa tainale äsja keema läinud vesi, tainas muutub hästi vedelaks.

Vala pool tainast teise kaussi ning lisa ainult ühte kaussi 0,4tl soodat ja sega hoolikalt läbi (kui on 2 ühesuurust küpetusvormi, siis lisa soodat korraga kogu taignasse ning vala tainas kahte koogivormi). Küpseta põhja umbes 25-30 minutit, kontrollides küpsust puutikuga. Kui tiku külge tainast ei jää, on kook valmis. Nüüd aseta vormi põhja teised 4 Domino küpsist, lisa 0,4tl soodat ka teise kaussi ja küpseta teist põhja samamoodi. Lase põhjadel jahtuda. Lõika põhjad pooleks. Kui peale küpseb kõrge muhk, siis lõika see muhk ka pealt ära, et mõlemad pooled jääksid enam-vähem ühte mõõtu/kuju.

Kreemi jaoks: vahusta koor suhkruga (seda lisa maitse järgi), sega sinna hulka toorjuust ja purustatud ilma kreemida Domino küpsised.

Lõika südamekujulise vormiga kõik 4 põhja  südameteks. Immuta kaks alumiseks jäävat põhja piimaga. Jaga kreem võrdselt kummagi südame peale ära, pista kreemi sisse tihedalt vaarikad ja tõsta kummalegi teine kiht peale ja immuta ka see.

Ganache tegemiseks sulata šokolaad ja vahukoor koos vesivannis, tõsta tulelt. Lisa või ja sega kuni see on sulanud. Lase veidi jahtuda. Täpselt seni, et see poleks enam liiga vedel, aga et siiski saaks veel mugavalt kallata ja määrida kookidele. Kalla ganache kookidele. Võta nuga appi, et see ühtlaselt igale poole laiali siluda. Kaunista vaarikatega. Tõsta külmikusse veidikeseks tahenema.