Majoneesipannkoogid (paleo)

Üldjuhul ma oma kokaraamatutes olevaid retsepte siin blogis ei jaga (kui just ei ole tegemist raamatu esmase tutvustamisega), kuid selle nädalavahetuse laupäevane hommikusöök tuletas mulle taas meelde, kui maitsvad võivad olla lihtsad majoneesipannkoogid. See retsept on tõesti imeline ning pärineb minu kokaraamatust “Paleo. Patuvabad magustoidud ja koogid 2 … ehk jätkame magusalainel“. Selles raamatus jagan ma lisaks magusatele küpsetistele ka rohkelt erinevate hommikusöökide retsepte, mis tuginevad paleo-toitumiseviisile. Ka need pannkoogid mahuvad julgelt just hommikusöögilauale. Pannkookide meisterdamine on lihtne ning valmivad põhimõtteliselt vaid kahest komponendist – majoneesist ja munast. Soovitan siiski majoneesi ise valmis teha, sest selle valmistamine on tegelikult ju vaid kokkusegamise vaev. Lõpptulemus on aga kordi parem (ja tervislikum ja kasulikum), kui mistahes poetoode.
Majoneesipannkoogid jäävad hästi õhulised, kuid samas tummised. Selle olemust on raske kirjeldada, aga kui ma kunagi neid pannkooke esmakordselt tegin, siis oli positiivses mõttes väga üllatunud. Sobivad eelkõige soolakamate pannkookide asemel ning seetõttu võivad moosid ja muud magusad hoidised lisandina jääda hetkel keldririiulile. Need pannkoogid kannatavad pannil puulabidaga ümber pööramist hästi ning seetõttu võid küpsetad valmis nii pisemad lusikapannkoogid või siis suuremad pannukad, millele soovi korral saab a pisut täidist vahele pista.

Loe edasi »