Mandli-ingveriküpsised

Antud kogusest saab umbes 30-32 tükki:

100 g võid
0.75 dl suhkrut
2 sl vedelat mett
2 dl jahu
0,5 tl soodat
0,25 tl jahvatatud nelki
0,5 tl jahvatatud ingveripulbrit
50 g mandlilaaste
Vahusta või suhkru ja meega heledaks vahuks.
Sega teises kausis jahu sooda, nelgi, ingveri ja mandlilaastudega. Lisa kuivainesegu või-suhkrusegule ja sega tainaks.
Vormi tainast 3 cm läbimõõduga vorstike ja keera toidukilesse ning pane 1 tunniks külma.
Lõika vorstike umbes 1 cm suurusteks viiludeks ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Jäta küpsiste vahele ruumi, sest küpsedes valguvad natuke laiali.
Küpseta 175-kraadises ahjus umbes 10 minutit. Lase 3 minutit ahjuplaadil jahtuda ja siis tõsta ettevaatlikult restile lõplikult jahtuma.
Allikas: Soome ajakirjandus