Mandlijahuga šokolaadi-peedikook
Retsept pärineb Jamie ammendamatust varamust ja köitis kohe tähelepanu, sest kui ühes koogis kohtuvad kaks mu lemmikut – peet ja tume šokolaad – ning boonusena on see veel mandlijahuga, siis ei olnud vaja pikalt mõelda, kas küpsetada v mitte:) Muudatusi ma eriti seekord ei teinudki, va suhkru osas – vähendasin kogust ja kasutasin heledat muscovado’t, sest peedis on ohtralt naturaalset magusust, mida kergelt karamelline pruun suhkur suurepäraselt täiendab. Kook on lihtne ja tervislik ehk sobib minu arvates kevadiseks maiustamiseks ka kaalu jälgivatele inimestele, kuid samas teeb tume šokolaad koogi tõeliselt tummiseks, niiet kui ei teaks, siis ei aimaks, et tegu võib olla mitte väga hullu kaloripommiga;-)
Ja kui on soovi veel mõnda sarnast kooki proovida, siis šokolaadiglasuuriga mahlane küpsetis on üks igati hea variant, kuid ka peediga brownie on väga mõnus;-) Soovitan soojalt! Või siis kui isu millegi soolase järele, võib küpsetada hoopis pirukat mozzarella ja ahjus küpsetatud peediga.
Mandlijahu saab osta ka poest, jahvatada tervetest mandlitest kohviveskis või mandlilaastudest köögikombainis. Kui mul parasjagu ostetud mandlijahu käepärast ei ole, siis kasutan alati viimast varianti, sest oma kohviveskit ei raatsi ma igaks juhuks muul otstarbel kui kohviubade jaoks kasutada, see-eest aga mandlilaastudest saab köögikombainis ideaalse jahu.
- 200 g tumedat šokolaadi
- 250 g toorest peeti
- 4 suurt muna
- 120 g (pruuni) suhkrut
- 120 g peenelt jahvatatud mandleid (mandlijahu)
- 1 tl küpsetuspulbrit
- 1 sl kakaopulbrit
Sõelu peale tuhksuhkrut ja serveeri näiteks koos paksu maitsestamata jogurti või kohupiimakreemiga, soovi korral nirista peale sulatatud šokolaadi.