Mango-passioni kreemine kook rabarberiga
põhi:
75 g võid
150 g täistera nisujahu
25 g mandlijahu
50 g rafineerimata roosuhkrut
2-3 sl vett
Täidis:
400 g Mango- passioni koorene kohupiimamaiust (Otto)
100 g maitsestamata toorjuustu (Otto)
3 muna
150 g rabarberit
serveerimiseks värskeid maasikaid
Sega kokku jahud ja suhkur, haki sisse või ning mudi ühtlaseks. Lisa vesi ning töötle kuni taignast saad palli moodustada. Tõsta toidukilesse mässituna külmikusse 30 minutiks tahenema.
Kuumuta ahi 180 C-ni ning suru koogipõhi kandilise või 24 cm lahtikäiva koogivormi põhja. Küpseta põhja 10-15 minutit. Samal ajal klopi munad kergelt lahti, lisa toorjuust ja kohupiimamaius, sega kuni saad ühtlase täidise. Vala täidis küpsenud koogipõhjale ning puista peale hakitud rabarber. Alanda ahjukuumus 16 C-ni ning küpseta kooki 30 minutit. Lase koogil jahtuda ning serveeri värskete maasikatega.