Mangokattega kohupiimakook
Mangokattega kohupiimakook on kevadiselt kerge, sest ei sisalda ei toorjuustu ega vahukoort, ning ei ole liiga magus. Kuigi ma olen rasvata piimatoodete osas väga skeptiline, siis selle koogi puhul pean tunnistama, et vabalt võib kasutada ka hästi lahjat kohupiima. Ostan tavaliselt poest 5%-lise rasvasisaldusega kohupiima, aga seekord olid juhtunud külmkappi 0,5 %lised kohupiimad. Kook tuli aga lahjast kohupiimast hoolimata kreemine ja suussulav, niiet ma ei ole üldse kindel, kas ma edaspidi ikka ostan seda rasvasemat varianti v mitte (vähemalt selle koogi puhul jään kindlalt 0,5%-lise juurde):)
Digestive küpsiste asemel võid muidugi kasutada ka muid küpsiseid, aga kui sa just Kaera Antsu kaeraküpsiseid ei vali, siis suurenda koogile põhja valmistamisel kindlasti või kogust (u 70-80 g on paras), sest enamik muid küpsiseid (nt Selga v Kalevi omad) on oluliselt vähem rasvased.
Põhi:
200 g Digestive küpsiseid
50 g röstitud sarapuupähkleid (soovi korral)
1 kuhjaga spl fariinsuhkrut
50 g võid
300 g vaniljemaitselist kohupiimapastat
1 tl vaniljeekstrakti v 0,5 tl mandliekstrakti (soovi korral)
Lase želatiinilehtedel u 5 minutit külmas vees paisuda, seejärel pigista kuivaks ja kuumuta neid vähese veega potis, kuni lahustuvad. Vala mangopüree pidevalt segades sulanud želatiini hulka ja pane segu koogile. Lase kattel külmkapis paar-kolm tundi taheneda.