Mannaga tikrikook (rabarberikook)
https://laualamp.wordpress.com/2016/03/17/mannaga-tikrikook-rabarberikook/
Tegelikult oli see rabarberikook aga mul oli sügavkülmas ainult natuke rabarberit ja terve karp tikreid. Nii lihtne oligi. Algupära: Nigel Slater, Tender II, lk 1141 (20 cm läbimõõduga vormile, 8 in)
Täidise osa retepti pole vist mõtet anda, se on u 550 g eest hapukamat moosi või keedist või kompotti. Võiks olla midagi sellist, mille kurnamisel vedelikku üle jääb, saab pärast koogi kõrvale pakkuda.
Puru
- 125 g peenemat (maisi)mannat
- 200 g jahu
- 1 tl küpsetuspulbrit
- tera kaneeli
- 150 g suhkrut
- 1 väikse apelsini riivitud koor
- 150 g võid
- 1 suur muna
- 2-4 sl piima
- 1 sl demerara suhkrut
- Eelkuumuta ahi 180°C, pane lahtikäiva vormi põhja küpsetuspaber.
- Manna, jahu, küpsetuspulbrit, kaneel, suhkur ja riivitud apelsinikoor pane kaussi, lisa või ning näpi puruks. Lisa 2 supilusikatäie piimaga lahtiklopitud muna. Sega (kätega nt) ainult seni kuni kokku hakkab.
- Suru taignast 2/3 vormi põhja ja külgedele, auke ei tohi jääda. Pane täidese moos/kompott vormi, ning pudista üle jäänud taigen peale.
- Küpseta u 35-40 minutit.