Maroko läätsesupp

Kuuele:
3 sl oliiviõli
1 sibul, peenelt hakitud
2 vart varssellerit, peenelt hakitud
3 küünt küüslauku, peenelt hakitud
1 sl jahvatatud vürtsköömneid
0,5 sl jahvatatud koriandriseemneid
2 tl ras el hanout*
250 g punaseid läätsesid
1 purk (400 g) purustatud tomateid
1,2 l kanapuljongit
soola
musta pipart
6 sl hakitud värsket koriandrit
Praetud tšilli-sibula lisand:
2 sibulalt, väga õhukeselt viilutatud
2 sl oliiviõli
0,5 tl jahvatatud kaneeli
2 tl tumedat muscovado suhkrut
1 punane tšillipipar, poolitatud, seemned eemaldatud ja peenelt hakitud
0,5 väikese sidruni mahl
Serveerimiseks:
Kreeka jogurtit
hakitud värsket koriandrit
*Ras el hanout- Maroko maitseainesegu: internetist leiab palju erinevaid retsepte, siin üks nendest.

2 tl jahvatatud ingveripulbrit
2 tl javatatud kardemoni
2 tl jahvatatud maasist (saab nt Tallinast Piprapoest)
1 tl jahvatatud kaneeli
1 tl jahvatatud vürtspipart
1 tl jahvatatud koriandriseemneid
1 tl riivitud muskaatpähklit
1 tl kurkumit
0,5 tl jahvatatud musta pipart
0,5 tl jahvatatud valget pipart
0,5 tl jahvatatud aniisiseemneid
0,25 tl jahvatatud nelki
Sega kõik komponendid kokku. Säilita õhukindlas klaaspurgis. Kasuta marokopäraste roogade maitsestamisel.Allikas: Moroccan Food

Supi valmistamiseks kuumuta paksupõhjalises potis õli, lisa sibul ja varsseller. Kuumuta kuni need on pehmed, kuid ära pruunista. Lisa küüslauk, jahvatatud vürtsköömned, jahvatatud koriandriseemned ja ras el hanout. Kuumuta segades 1 minut.
Lisa külma veega pestud ja nõrutatud läätsed, purustatud tomatid ja kanapuljong. Lase keema tõusta, alanda kuumust ja keeda tasasel tulel umbes 30 minutit, kuni läätsed on pehmed.
Maitsesta soola-pipraga ning sega sisse hakitud koriander.
Praetud tšilli-sibula lisandi jaoks pruunista kiiresti õlis sibulad. Lisa kaneel, suhkur ja tšilli. Sega ja kui suhkur on sulanud, lisa sidrunimahl.
Serveeri suppi törtsu Kreeka jogurti ja tšilli-sibula lisandiga. Kaunistuseks puista peale hakitud värsket koriandrit.
Allikas: mugandatud raamatust “Food from Plenty” D. Henry