Martsipani – astelpaju juustukook




Selle koogi esimene versioon sai valmistatud aastavahetuseks, kuid siis ei olnud ma pildi ega ka koogi tekstuuri osas veel nii rahul, et oleksin nõus blogipostituse avaldama. Selkorral valmistasin koogi vabariigi sünnipäevaks ja sel korral võin ka selle uhkustundega avalikkuse ette tuua.

Vajad:
180g digestive küpsiseid
70g võid

800g toorjuustu
125ml suhkrut
1tl vaniljesuhkrut
300g hapukoort
2 muna
0,5 sidruni mahl
150g küpsetusmartsipani (Odense*)

50ml astelapajumahla
4 lehtželatiini

1. Purusta küpsised ning sega sulatatud võiga. Suru küpsisepuru küpsetuspaberiga vooderdatud 24-cm koogivormi põhja.
2. Mikserda toasoe toorjuust suhkru ja vaniljesuhkruga. Mikserda juurde hapukoor ning ükshaaval munad. Viimasena lisa sidruni mahl ja riivitud martsipan.
3. Küpseta 160c ahjus 55 minutit.  Küpsemisaja lõppedes keera kuumus maha ning jäta kook ahju tahenema. Jahtunult aseta vormile peale toidukile või foolium ning hoia üleöö külmkapis.
4. Järgmisel päeval nii paar tundi enne serveerimist kuumuta nõus astelpajumahl, lisa lehtželatiin ning kui segu hakkab tahenema tõsta lusikaga koogile. Aseta kook veel 2-3 tunniks külmkappi tarretuma.

* Odense tooteid jagas katsetamiseks Kalev