Martsipani-rabarberikook

Külmkapp on rabarberit täis varutud – nii tavalist kui ka ilusaid punaseid varsi. Mina tükeldan rabarberid kõigepealt ära, laotan kandikule ja siis sügavkülma. Suhkrut ei pane, pole lihtsalt vajalikuks pidanud, samuti ei kooori rabarbereid. Järgmisel päeval kallan külmunud tükid gripp-kotti. Nii ei külmu tükid üksteise külge kinni ja on hea just niipalju kotist kätte saada kui parajasti vajalik. 
Kaval on varuda noort rabarberit juba sügiseks valmis, et seda siis mõne moosi või hoidise sisse kasutada. Talvisel ajal saab nii kooki, magustoitu või hoopis supi sisse. Mina rabarberit eelnevalt üldjuhul ei sulata, segan ainult veidikese tärklisega, et liigne vedelik ära imenduks.
Aga koogist ka. Kui ma eelmises postituses kirjutasin, et üldjuhul ma ilma retseptita ei kokka, siis nüüd olen sunnitud oma sõnu sööma. Täitsa oma peaga mõtlesin selle retsepti välja :)
Põhjaks on tavaline biskviittainas, millele hulka segatud martsipanitükke. Ma nimme ei riivinud martsipani, vaid jätsin mõnusalt suured tükid, et süües ikka kohe tunda oleks kreemjaks sulanud martsipan. 
Mina tegin nende koguste järgi poole tavalise ahjuplaadi suuruse koogi. Suurema koogi jaoks tuleks kõike topelt panna, martsipanikoguse aga jätaks samaks.
Pean veel mainima, et hapukas rabarber ja magus martsipan sobivad imehästi ning see on kindlasti üks mu lemmik-kookidest.




Martsipani-rabarberikook

4 muna
2 dl suhkrut
3 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl vaniljesuhkrut
100 g sulatatud võid
200 g martsipani
200 g rabarberit
mandlilaaste

Vahusta munad suhkruga kohevaks vahuks. Sega jahu, küpsetuspulber ja vaniljesuhkrur. Lisa munavahule jahusegu ja pidevalt segades sulavõi. 
Riivi või tükelda martsipan sobivateks tükkideks (mina tükeldasin noaga, et jääksid suuremad tükid) ja lisa 2/3 sellest taignale. 
Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud väiksemale ahjuplaadile (30×39 cm). Tükelda rabarber ja puista taignale. Raputa peale ülejäänud martsipanitükid ja mandilaastud.
Küpseta 200 kraadi juures 25 minutit.