Mee ja jõuluporteriga hapukapsas
Kui lugesin enne jõule Tarmo Noobi väidet, et kuna eestlased on eripruulide usku, siis julgeb ta ennustada, et suurem osa jõuluõlledest on juba enne jõululaupäeva ära müüdud, siis tundus see pisut ulmeline, sest ainuüksi A. Le Coqi tehasest väljus aasta lõpuks pea 280 000 liitrit Kohvi- ja Jõuluporterit, kuid arvestades, kuidas mõned mu tuttavad jõuluõhtul tulemusteta poodidest jõuluportereid otsisid, siis võib see isegi täitsa tõsi olla. Niiet ilmselt jääb ka sel aastal ära eksperiment, kuidas maitseb (ehk kui palju parem) aasta varem pruulitud jõuluporter järgmiste jõulude ajal … :)
Pildil olevad verivorstid on selle talve lemmikud ehk krõbedaks küpsetatud Maks & Mooritsa Tooma verivorstid lambasooles ja peekoniviiludega. Just lugesin uudist, et need olid ka enim ostetud verivorstid detsembris, ja üldse ei imesta selle üle, sest kuigi ma ise suur (veri)vorstisõber ei ole, siis neid olen söönud omajagu ja isegi pildile sättinud, nagu näha :) Retsept ilmus viimases LP-s koos teiste jõulu- ja vana-aasta õhtuks sobivate toitudega.
Vaja läheb:
1 kg värsket hapukapsast
1 pudel (0,5 l) jõuluporterit
50 g pruuni suhkrut
50 g sea- või hanerasva või võid
2 tl soola
2 sl mett