Mesine ploomi-tatrakook (GV)

Kõigile tatrafännidele on see mesine ploomikoogike siin pühendatud. Maitselt mahedalt kodune, mis saab vürtsikust kaneelist ja kardemonist.

Tatart kohtab siin koogis lausa kahel erineval moel- seespool tatrajahuna, pealtpoolt krõbedate helvestena. Just see krõbekrõmpsuv mesine katteosa ongi see kõige mõnusam selle küpsetise puhul.

Mesine ploomi-tatrakook (GV)

Prindi retsept

By Merilin
Portsjonit: 8
Valmistusaeg:45 min

Küpsetusaeg:35-45 min

Koostisosad

  • 100 g mandlijahu
  • 75 g tatrajahu
  • 50 g maisijahu
  • 1,5 tl küpsetuspulbrit
  • 1/4 tl soola
  • 1 tl kaneeli
  • 1 tl kardemoni
  • 3 muna
  • 4 spl rafineerimata suhkrut
  • 2 tl vaniljepastat
  • 50 g maitsestamata jogurtit/keefirit
  • Kate:
  • 4 spl tatrahelbeid
  • 2 spl mett
  • 2 spl kookosõli
  • 2 spl sidrunimahla

Juhised

1

Sega omavahel kõik jahud, sool, küpsetuspulber ja vürtsid.

2

Vahusta munad suhkruga, lisa jogurt ja õli.

3

Lisa jahusegu munasegule ja sega omavahel läbi.

4

Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivasse koogivormi (20 cm).

5

Poolita ploomid ja eemalda kivid.

6

Aseta ploomipoolikud tainale peale.

7

Küpseta 180 kraadises ahjus 35-45 minutit.

8

Katte valmistamiseks rösti kuival ja kuumal pannil tatrahelbeid 3-4 minutit neid samal ajal segdes.

9

Lisa kookosõli ja mesi, kuumuta 3-4 minutit ja lase podiseda.

10

Lõpuks lisa sidrunimahl ja sega läbi.

11

Määri/vala koogile katteks.

PS! Kui Sa teed seda kooki, siis ära unusta pilti teha ja seda hashtagiga #koogikontor jagada. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida Sa valmistanud oled! ?

The post Mesine ploomi-tatrakook (GV) appeared first on KOOGIKONTOR | Merilin Siimpoeg toidublogi.