Mesine ploomi-tatrakook (GV)
Kõigile tatrafännidele on see mesine ploomikoogike siin pühendatud. Maitselt mahedalt kodune, mis saab vürtsikust kaneelist ja kardemonist.
Tatart kohtab siin koogis lausa kahel erineval moel- seespool tatrajahuna, pealtpoolt krõbedate helvestena. Just see krõbekrõmpsuv mesine katteosa ongi see kõige mõnusam selle küpsetise puhul.

Mesine ploomi-tatrakook (GV)
By Merilin
Portsjonit: 8
Valmistusaeg:45 min
Küpsetusaeg:35-45 min
Koostisosad
- 100 g mandlijahu
- 75 g tatrajahu
- 50 g maisijahu
- 1,5 tl küpsetuspulbrit
- 1/4 tl soola
- 1 tl kaneeli
- 1 tl kardemoni
- 3 muna
- 4 spl rafineerimata suhkrut
- 2 tl vaniljepastat
- 50 g maitsestamata jogurtit/keefirit
- Kate:
- 4 spl tatrahelbeid
- 2 spl mett
- 2 spl kookosõli
- 2 spl sidrunimahla
Juhised
Sega omavahel kõik jahud, sool, küpsetuspulber ja vürtsid.
Vahusta munad suhkruga, lisa jogurt ja õli.
Lisa jahusegu munasegule ja sega omavahel läbi.
Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivasse koogivormi (20 cm).
Poolita ploomid ja eemalda kivid.
Aseta ploomipoolikud tainale peale.
Küpseta 180 kraadises ahjus 35-45 minutit.
Katte valmistamiseks rösti kuival ja kuumal pannil tatrahelbeid 3-4 minutit neid samal ajal segdes.
Lisa kookosõli ja mesi, kuumuta 3-4 minutit ja lase podiseda.
Lõpuks lisa sidrunimahl ja sega läbi.
Määri/vala koogile katteks.

PS! Kui Sa teed seda kooki, siis ära unusta pilti teha ja seda hashtagiga #koogikontor jagada. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida Sa valmistanud oled!
The post Mesine ploomi-tatrakook (GV) appeared first on KOOGIKONTOR | Merilin Siimpoeg toidublogi.