Pajaroog hirvest

Aga metsast ei naasnud ma siiski vaid kerge korviga. Tänu kohaliku jahimehe õnnele, rändas minu korvi kopsakas tükk hirveliha.
Lasin lihal nädalapäevad laagerduda ja juhatasin sisse sügisese pajaroogade hooaja. Liha kelmetest puhastamise juures mõtisklesin selles, et kevad on imeline, suvi eriline ja sügis vaimustav, aga paraku talve kohta mul midagi sellist keelele ei tule. Muidugi on ka talvel omad võlud, kuid enamasti tuleb see lihtsalt üle elada. Head sõbrad, tummised road ja maitserikas punane vein on seejuures suureks abiks.

Patta läks:

  • umbes 2 kg hirveliha
  • nisujahu
  • õli praadimiseks
  • 3-4 oksa rosmariini
  • estragoni
  • 10 musta ploomi
  • fenkoliseemneid
  • viskit
  • kaks klaasi metslooma puljongit
  • 3 sibulat
  • 2 porgandit
  • 5 küünt küüslauku
  • kadakamarjasoola

Puhasta liha kelmetest ja tükelda kuubikuteks. Keeruta lihatükke kergelt jahus ja prae pannil kuldseks. Tõsta liha ahjupotti. Raputa peale kadakamarjasoola. Tükelda sibulad ja porgandid, pruunista pannil koos rosmariini, estragoni ja fenkoliseemnetega. Lisa liha juurde ahjupotti. Kalla juurde sorts viskit ja puljong. Lisa küüslaugud ja ploomid. Tõsta pott ahju ja kata kaanega. Lase 160 kraadi juures haududa 2 tundi või seni, kuni liha on mure ja pehme ning laguneb kahvliga katsudes kiududeks.

Lisandiks praadisin väikeseid koorega keedetud kartuleid koos sibula ja puravikega.